Mijn lichaam is geweldig!

De voorbije week leerden we ons lichaam kennen!
We benoemden doorheen heel wat spelletjes en activiteiten de verschillende delen aan ons lichaam.
Aan de hand van een praatplaat en twee babypoppen waar Jules mee speelde, merkten we verschil op bij jongens en meisjes! Er werden heel wat leuke namen genoemd voor een plassertje :)
Wie een jongen is, puzzelde de jongen juist in elkaar. Wie een meisje is, puzzelde het meisje terug bij elkaar want we kregen enkel stukjes met lichaamsdelen er op!
We probeerden ook ons eigen lichaam te tekenen aan de hand van een spiegel!
Eerst hielpen we Jules door te zeggen wat hij allemaal moest tekenen en daarna was het aan ons.
We probeerden eerst zelfstandig en deden het ook eens samen met de juf!

Tijdens de godsdienstmomentjes stonden we stil bij onze handjes en hoe we die op een lieve manier kunnen gebruiken. Pijn doen hoort daar niet bij. Daarom proberen we te oefenen om te vertellen aan elkaar wat we niet leuk vinden! We luisterden naar het verhaal van ‘Niet slaan Anna!’ We gaven elkaar dan ook een hele lieve en warme massage met onze lieve handjes!
We mochten met onze handen knippen, in plasticine duwen, lijm smeren, in scheerschuim wrijven, … Heerlijk!

We deden ook allerlei spelletjes om ons lichaam fit te houden! Parcours met handen en voeten, spelletjes met pittenzakken op bepaalde lichaamsdelen, bepaalde lichaamsdelen op kleurkaarten leggen, …
We sloten onze week af met een heerlijk blotevoetenparcours en met sherborne (samen met de derde kleuterklas). Sherborne zijn oefeningen om bewust te worden van het eigen lichaam doorheen verschillende houdingen! We hebben het echt super goed gedaan!