De septembermaand in de vlinderklas!

Wat is de eerste maand van het schooljaar toch snel voorbij gevlogen!

We hebben er ondertussen al 3 werothema’s opzitten. Zo leerden we onder andere over de dino’s en daarbij mochten we uit klei onze eigen dino maken. Niet simpel hoor! Jammer genoeg gingen er heel wat dino’s stuk tijdens het drogen… De volgende keer dat we met klei werken, weten we nu beter waar we moeten op letten.



We deden ook heel wat opzoekingswerk op internet en maakten een presentatie in Google Drive over een T-rex, Iguanodon of een andere dinosaurus.




Tijdens ons vorige werothema leerden we heel wat over verschillende constructies. We leerden wat de sterkste vorm is om als profiel te gebruiken, zagen dat er in heel wat bruggen driehoeken gebruikt worden voor de stevigheid. We mochten ook zelf aan de slag en bouwden met papier en ander wegwerpmateriaal een brug en een aquaduct.




Op 18 september hadden we een hele sportieve namiddag. We fietsten naar de Hoge Wal en deden daar onze eigen versie van de jaarlijkse scholencross. Daarna stond er een uurtje zwemmen op het programma en uiteindelijk fietsten we terug naar school.